Horeca: graavilohta, savustettua kermaviiliä ja merileväkaviaaria, reseptikuva, Hätälä

Horeca Graavilohta, savustettua kermaviiliä ja merileväkaviaaria

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Resepti ammattikeittiöille: graavilohta kansainvälisen huippukokin tapaan! Tässä reseptissä lohi saa makusäväyksen ginistä, limestä ja sitruunasta. Graavattu lohi taitellaan näyttäviksi ruusukkeiksi ja tarjoillaan esimerkiksi mummonkukkujen ja saaristolaisleivän kera. Graavilohireseptin on laatinut Suomen Bocuse d’Or 2022–2023 edustaja Johan Kurkela. Resepti on toteutettu yhteistyössä Fredmanin ja Järvikylän kanssa, jotka Hätälän tavoin kuuluvat Suomen Bocuse d’Or -joukkuetta tukevaan kumppaniverkostoon.

Ainekset

n. 700 g Hätälän lohifileetä
1 kpl sitruuna
1 kpl lime
1 pnt Järvikylän tilli
6 cl giniä
3 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl sokeria
400 g kermaviiliä
3 tippaa savuaromia
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
1 prk Caviart merileväkaviaaria
1pnt Järvikylän tilliä nypittynä
Suolaa
Sokeria
Lisäksi Fredman Elmukelmua

Valmistus

Valmista ensin ginigraavattu lohi: Raasta sitruksien kuoret ja hienonna tilli. Viipaloi sitrukset veitsellä siivuiksi. Sekoita kuoriraaste, hienonnettu tilli, sokeri ja karkea merisuola keskenään. Sivele gini lohifileen pintaan ja hiero sen jälkeen mausteseos käsin fileeseen. Asettele sitrusviipaleet fileen päälle. Kääri filee tiukasti tuorekelmuun ja anna maustua kylmässä 24 tuntia.

Siivuta puolet graavilohesta ohuelti veitsellä ja kääri ruusukkeiksi. Mausta kermaviili savuaromilla, sitruunanmehulla ja suolalla. Kokoa tarjolle vuokaan tai vadille. Tarjoa kylkeen mummonkurkkuja ja saaristolaisleipää.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *