Horeca Graavilohta, savustettua kermaviiliä ja merileväkaviaaria
Ainekset
n. 700 g Hätälän lohifileetä
1 kpl sitruuna
1 kpl lime
1 pnt Järvikylän tilli
6 cl giniä
3 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl sokeria
400 g kermaviiliä
3 tippaa savuaromia
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
1 prk Caviart merileväkaviaaria
1pnt Järvikylän tilliä nypittynä
Suolaa
Sokeria
Lisäksi Fredman Elmukelmua
Valmistus
Valmista ensin ginigraavattu lohi: Raasta sitruksien kuoret ja hienonna tilli. Viipaloi sitrukset veitsellä siivuiksi. Sekoita kuoriraaste, hienonnettu tilli, sokeri ja karkea merisuola keskenään. Sivele gini lohifileen pintaan ja hiero sen jälkeen mausteseos käsin fileeseen. Asettele sitrusviipaleet fileen päälle. Kääri filee tiukasti tuorekelmuun ja anna maustua kylmässä 24 tuntia.
Siivuta puolet graavilohesta ohuelti veitsellä ja kääri ruusukkeiksi. Mausta kermaviili savuaromilla, sitruunanmehulla ja suolalla. Kokoa tarjolle vuokaan tai vadille. Tarjoa kylkeen mummonkurkkuja ja saaristolaisleipää.