Horeca Mantelikala turskasta
Ainekset
2 kg Hätälän nahatonta, ruodotonta turskafileetä
1 dl vehnäjauhoja
50 g voita
7 dl maitoa
2/4 tl muskottipähkinää
4 dl mantelirouhetta
1 dl korppujauhoa
300 g Gruyère-juustoa
puntti Järvikylä Ranskalaista rakuunaa hienonnettuna
Suolaa
Lisäksi Fredman Leivinpaperia
Valmistus
Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Mausta turskafileet molemmin puolin suolalla.
Sulata voi kattilassa. Lisää sulan voin joukkoon vehnäjauho ja kypsennä keskilämmöllä noin 2 minuuttia jatkuvasti vispilällä vatkaten. Sekoita joukkoon lämmin maito ja keitä jatkuvasti vispilällä vatkaten vielä noin 3 minuuttia. Mausta suolalla.
Anna kastikkeen jäähtyä hetki ja raasta sillä välin gruyère-juusto raastimella. Sekoita raastettu juusto, mantelirouhe ja korppujauho keskenään. Voit maustaa kastikkeen rakuunalla. Asettele kalafileet leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Valele fileet valkokastikkeella ja ripottele pintaan juusto-manteliseos. Paista uunissa 10 minuuttia.
Anna kalojen vetäytyä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.