Horeca Sokerisuolattu lohi
Ainekset
1 kpl Hätälä lohifilee
5 dl vettä
1 dl suolaa
2 dl sokeria
1 nippu Järvikylän tilliä
Tillimajoneesi:
5 rkl majoneesia
1 pnt Järvikylän tilliä
1 dl rypsiöljyä
Mummonkurkut:
180 g kurkkua
4 rkl valkoviinietikkaa
60 g sokeria
2 rkl vettä
Sinapinsiemeniä
Tillinvartta ja suolaa
Valmistus
Kiehauta vesi, suola ja sokeri keskenään. Lisää kuumaan liemeen silputtu tilli. Jäähdytä liemi jääkaappikylmäksi. Poista lohifileestä nahka ja leikkaa filee 2–4 tasakokoiseen osaan. Laita lohipalat sokerisuolaliemeen ja anna tekeytyä 1–3 vuorokautta.
Valmista mummonkurkut: Kiehauta etikkaliemi ja mausteet. Poista tillinvarret ja anna jäähtyä. Leikkaa kurkku 1 cm:n kuutioiksi. Marinoi kuutiot etikkaliemessä ja mausta suolalla.
Valmista tillimajoneesi: Laita tilli ja öljy tehosekoittimeen ja ajaa tasaiseksi tahnaksi. Sekoita tillitahna majoneesin kanssa ja tarjoile sokerisuolatun lohen lisukkeena.