Horeca Sokerisuolattu lohi reseptikuva

Horeca Sokerisuolattu lohi

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Resepti ammattikeittiöille: alkupala lohesta kansainvälisen huippukokin tapaan! Tässä reseptissä lohi sokerisuolataan ja tarjoillaan aromikkaan tillimajoneesin sekä mummonkukkujen kera. Lohireseptin on laatinut Suomen Bocuse d’Or 2022–2023 edustaja Johan Kurkela. Resepti on toteutettu yhteistyössä Fredmanin ja Järvikylän kanssa, jotka Hätälän tavoin kuuluvat Suomen Bocuse d’Or -joukkuetta tukevaan kumppaniverkostoon.

Ainekset

1 kpl Hätälä lohifilee
5 dl vettä
1 dl suolaa
2 dl sokeria
1 nippu Järvikylän tilliä
Tillimajoneesi:
5 rkl majoneesia
1 pnt Järvikylän tilliä
1 dl rypsiöljyä
Mummonkurkut:
180 g kurkkua
4 rkl valkoviinietikkaa
60 g sokeria
2 rkl vettä
Sinapinsiemeniä
Tillinvartta ja suolaa

Valmistus

Kiehauta vesi, suola ja sokeri keskenään. Lisää kuumaan liemeen silputtu tilli. Jäähdytä liemi jääkaappikylmäksi. Poista lohifileestä nahka ja leikkaa filee 2–4 tasakokoiseen osaan. Laita lohipalat sokerisuolaliemeen ja anna tekeytyä 1–3 vuorokautta.

Valmista mummonkurkut: Kiehauta etikkaliemi ja mausteet. Poista tillinvarret ja anna jäähtyä. Leikkaa kurkku 1 cm:n kuutioiksi. Marinoi kuutiot etikkaliemessä ja mausta suolalla.

Valmista tillimajoneesi: Laita tilli ja öljy tehosekoittimeen ja ajaa tasaiseksi tahnaksi. Sekoita tillitahna majoneesin kanssa ja tarjoile sokerisuolatun lohen lisukkeena.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *