Perinteiset tattariblinit ja kalan mäti | Reseptit | Hätälä

Horeca Tattariblinit ja mäti

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Hätälän resepti ammattikeittiöille: venäläinen perinneherkku blinit valmistetaan juureen tehdystä taikinasta ja paistetaan kirkastetussa voissa. Erityisen hyvältä blinit maistuvat siian-, muikun-, kirjolohen- tai mateenmädin kera.

Ainekset

7,5 dl maitoa tai vettä
40 g hiivaa
2 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
3 dl hienoja tattarijauhoja
1 keltuainen
1/2 pulloa olutta
3 munanvalkuaista
Hätälän siian-, muikun-, kirjolohen- tai mateenmätiä
Smetanaa tai creme fraichea
Salotti- tai keltasipulia
Mustapippuria

Valmistus

Esilämmitä lämpimällä vedellä taikinakulho. Lämmitä maito tai vesi kattilassa kädenlämpöiseksi. Kaada neste esilämmitettyyn kulhoon. Liota joukkoon hiiva ja suola ja lisää puolet jauhomäärästä. Anna juuren turvota ja hapantua vähintään viisi tuntia, mieluiten yön yli.

Lisää juureen hapatuksen jälkeen loput jauhot, keltuainen ja olut. Sekoita juuri ennen blinien paistoa taikinaan kovaksi vaahdoksi vatkatut munanvalkuaiset, jotta taikinasta tulisi mahdollisimman ilmava ja kuohkea. Paista blinit kirkastetussa voissa blinipannulla.

Tarjoile blinien kanssa siian-, muikun-, kirjolohen- tai mateenmätiä, smetanaa tai creme fraichea sekä salotti- tai keltasipulia hienoksi leikattuna. Loppusilauksena voit jauhaa myllystä hiukan mustapippuria päälle.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *