Horeca Teriyakilohta
Hätälän resepti ammattikeittiöille tulvii japanilaisen keittiön henkeä parhaimmillaan. Teriyaki-lohi valmistuu helposti Hätälän lohiannospaloista sekä valmiista teriayaki-kastikkeesta ja maistuu herkulliselta esimerkiksi pikkelöityjen kurkkujen, salaatin ja riisin kera.
Ainekset
10 kpl Hätälän 140 g lohiannospaloja
1 dl teriyakikastiketta
1 pnt kevätsipulia
0,5 dl seesamsiemeniä
Valmistus
Annostele teriyakikastike lohipalojen päälle, kääntele ja anna marinoitua 30 minuuttia.
Paahda uunissa tai grillissä, kunnes kalan sisälämpötila on noin +55 °C.
Kaloja voi penslata kastikkeella kypsymisen aikana. Ripottele kypsän kalan pintaan paahdettuja seesaminsiemeniä ja kevätsipulia. Tarjoa lohi kypsän riisin ja salaatin kanssa.