Juhlapöydän graavilohileivät
Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas.
Graavilohileivät on todellinen juhlaruokien klassikko! Ne sopivat juhlabuffettiin, seisovaan pöytään tai vaikka kahvihetken suolaisiksi tarjottaviksi. Nämä graavileivät saavat modernia makua wasabista ja avokadosta. Kun yhdistelmään lisätään vielä makean rukiinen saaristolaisleipä ja sopivan suolainen graavilohi, on makunautinto taattu! Graavileipästen reseptin Hätälälle suunnitteli
Ainekset
Graavilohileivät, 10 kpl
n. 200 g Hätälän Graavilohisiivuja tai Graavikirjolohisiivuja
10 siivua saaristolaisleipää
100 g tuorejuustoa
1 tl wasabia
1 avokado
1/2 limetin mehu
1/2 tl suolaa
1/2 mustapippuria
1 pieni punasipuli
nippu versoja
Valmistus
Sekoita tuorejuusto ja wasabi. Halkaise avokado, poista siemen ja hienonna hedelmäliha.
Yhdistä avokado, tuorejuusto, limetin mehu, suola ja pippuri. Sekoita sileäksi tahnaksi. Voitele leivät avokadotahnalla. Halutessasi voit leikata leivät puoliksi, pienemmiksi suupaloiksi.
Asettele graavilohisiivut päälle. Koristele leivät ohueksi viipaloidulla punasipulilla ja versoilla. Tarjoile heti tai nosta jääkaappiin hetkeksi odottamaan tarjoilua.