Lohipyörykkä kurpitsakastikkeella
Ainekset
250 g Hätälän Lohipyöryköitä
40 g purjoa viipaleina
2 rkl säilykekurpitsaa minikuutioina
1 dl vettä
0,5 dl ruokakermaa
1 tl tomaattipyreetä
1 tl Maizena vaaleaa suurustettta
1/2 kpl kalaliemikuutiota
1/2 tl sitruunapippuria
Valmistus
Kuullota purjoviipaleet öljyssä ja lisää tomaattipyre sekä kurpitsakuutiot. Lisää vesi ja ruokakerma. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Anna kiehua 5 minuuttia.
Valmista suuruste sekoittamalla maizena tilkkaan vettä ja lisää suuruste kastikkeeseen. Anna kiehahtaa.
Kuumenna lopuksi lohipyörykät kastikkeessa.
Lisäkkeeksi sopii tillillä maustettu perunasose tai sitruunalla maustettu riisi ja vihannessalaatti.