Perinteinen madekeitto, maderesepti | Reseptit | Hätälä Oy

Madekeitto

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Perinteinen madekeitto kruunaa talvisen pakkaspäivän. Ruokaisa kalakeitto on parhaimmillaan perheen kesken, kun on käyty hiihtämässä tai pulkkamäessä. Voit valmistaa kalakeiton mateesta  etukäteen – ulkoilun jälkeen vain kuumennus ja päästään syömään!

Ainekset

1 l kalalientä

250 g perunaa

250 g fileoitua ja paloiteltua madetta

1 dl kuohukermaa

2 kpl sipulia

1/3 kpl purjosipulia

suolaa, voita, mustapippuria, laakerinlehteä

Valmistus

Laita kattilaan pilkotut perunat, sipulit, purjosipulit ja kokonaiset mustapippurit sekä laakerinlehdet ja freesaa hetki. Kaada päälle kuuma kalaliemi. Keitä hiljalleen, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää joukkoon kalapalat. Älä keitä enää. Kaada joukkoon kerma ja mausta suolalla. Kiehauta nopeasti.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *