Muikkuli-pihvit ja punajuuririsottoa
Ainekset
1 pkt Hätälän Muikkuli-muikkupihvejä
Punajuuririsotto:
150 g Carnaroli-risottoriisiä
1 salottisipuli hienonnettuna
½ dl oliiviöljyä
5–6 dl kasvis-, kala- tai kanalientä
80 g Pecorino-juustoa tai vastaavaa
100–150 g raastettua raakaa punajuurta
½ sitruunan raastettu kuori
50 g voita
Vuohenjuusto-basilikakreemi:
150 g pehmeää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
20 g tuoretta basilikaa
½ kynsi valkosipulia
Mustapippuria myllystä
Valmistus
Valmista risotto: Kuumenna öljy kasarissa ja lisää riisi. Kuumenna riisiä puukauhalla sekoitellen noin 1 minuutti. Lisää sipuli ja kuullota vielä 1 minuutti. Lisää kaksi desilitraa kuumaa lientä. Sekoittele reippaasti – näin rakenteesta muodostuu kermainen. Lisää joukkoon raastettu punajuuri. Lisää liemi muutamassa erässä, ja pidä risotto liikkeessä.
Kun liemi alkaa olla imeytynyt ja risotto olla valmista eli n. 18 minuutin kuluttua, lisää raastettu sitruunankuori, raastettu juusto ja tarvittaessa hieman kasvislientä. Sekoita, maista maku ja mausta risotto suolalla. Viimeistele voilla. Huom: älä kypsennä liikaa! Risoton kuuluu olla löysää ja riisissä tulee olla purutuntumaa.
Sekoita vuohenjuusto-basilikakreemin ainekset keskenään ja soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella.
Lämmitä Muikkuli-pihvit joko pannulla (n. 4 minuuttia) tai uunissa (200 °C, n. 5 minuuttia). Tarjoa pihvit risoton ja kreemin kanssa.