Marinoidut silakat | Reseptikuva | Hätälä

Kastikkeet kalalle

Katso parhaat reseptit kylmille kastikkeille, jotka sopivat hyvin yhteen kalan kanssa.

Mikä kastike sopii kalan kanssa? Vaihtoehtoja on lukemattomia, mutta näillä neljällä reseptillä pääset jo hyvään alkuun ja teet esimerkiksi juhlavasta alkupalapöydästä tai salaatista vieläkin herkullisemman.

Klassinen rémouladekastike sopii erityisen hyvin savulohen ja loimulohen lisukkeeksi. Sitruskastike taas korostaa esimerkiksi äyriäisiä sisältävän salaatin makua. Granaattiomena-vinaigrette antaa mukavaa makua salaateille tai alkupaloille, ja sinappinen kastike käy etenkin graavilohen seuraksi.

 

RÉMOULADEKASTIKE

400 g perusmajoneesia
50 g maustekurkkua hienonnettuna
20 g hienonnettuja kapriksia
1 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl hienonnettua kirveliä
1 rkl hienonnettua rakuunaa
1–2 rkl Dijon-sinappia
Suolaa ja vastajauhettua pippuria

Kuori maustekurkut ja poista niiden siemenet. Hienonna kurkut ja sekoita muiden ainesten kanssa. Tämä kastike sopii erityisen hyvin savulohen ja loimulohen lisukkeeksi.

 

SITRUSKASTIKE

1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
½ dl sitruunamehua
½ dl lime-mehua
170 ml oliiviöljyä
(30 ml hasselpähkinäöljyä)
20 g sokeria
2 g suolaa

Laita mehut kasariin ja keitä kokoon kolmasosa. Jäähdytä mehut, laita kulhoon ja vatkaa öljyt sekaan. Mausta seos sokerilla ja suolalla. Säilytä kannellisessa astiassa kylmässä.
Tämä kastike sopii erittäin hyvin äyriäisiä sisältävään salaattiin.

 

GRANAATTIOMENA-VINAIGRETTE

Granaattiomena
Oliiviöljyä
Viikunaetikkaa
Suolaa ja mustapippuria

Purista puolen granaattiomenan mehu ja sekoita mehusta, oliiviöljystä ja viikunaetikasta kastike. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Voit ottaa granaattiomenat siemenet talteen ja käyttää esimerkiksi alkupalapöydän tai salaatin koristeluun.

 

SINAPPIKASTIKE (Hovimestarin kastike)

5 dl neutraalia öljyä
1 dl voimakasta suomalaista sinappia
1 dl Dijon-sinappia
100 g sokeria
1 dl valkoviinietikkaa
4 rkl leikattua tilliä
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Sekoita sinapit, sokeri ja tilkka etikkaa kulhossa sekaisin. Lisää öljy vähitellen ohuena nauhana, kuten majoneesin valmistuksessa. Lisää välillä tilkka etikkaa. Lisää tilli ja mausta.

Tämä kastike sopii erityisen hyvin graavatuille kaloille ja hiillostetuille nahkiaisille.