Helppo lohi-parsapannu | Kalareseptit | Hätälä

Helppo lohi-parsapannu

Lohi-parsapannu sopii erinomaisesti vaikkapa brunssille ja maistuu ihanan keväiseltä! Voit valita pannuun loimulohta tai savulohta – lopputulos on herkullinen kummalla tahansa. Ruoka esivalmistetaan pannulla ja viimeistellään muutamassa minuutissa uunissa. Helppoa ja niin hyvää!

Ainekset

500 g Hätälän loimulohta tai savulohta
1 rkl oliiviöljyä
nippu vihreää parsaa
1 punasipuli
1 tl raastettua sitruunan kuorta (luomu)
1 rkl hienonnettua timjamia
4 kananmunaa
150 g fetaa
Suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

Valmistus

1. Kuumenna uuni 225 ºC-asteiseksi. Valitse ruoanlaittoon uuninkestävä pannu.
2. Huuhtele parsat ja napsauta käsin pois puumainen kova osa. Leikkaa parsat kahtia.
3. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta huuhdeltu sitruunan kuori ja hienonna timjami.
4. Paista parsoja ja sipulia pannulla oliiviöljyssä, kunnes ne pehmenevät.
5. Lisää sitruunan kuori ja timjami pannulle hyvin sekoittaen.
6. Ripottele joukkoon murustettu lohi ja feta.
7. Riko kananmunat päälle ja mausta suolalla sekä pippurilla.
8. Nosta pannu uunin keskitasolle noin 4–8 minuutiksi, riippuen millaisena kananmunasi haluat.
9. Koristele halutessasi timjamilla. Tarjoile lämpimänä.