Lohilastu pitakebab
Ainekset
1 pkt Hätälän Lohilastuja
1 keskikokoinen punasipuli, kuorittuna
2 tomaattia
Jääsalaattia pestynä ja paloiteltuna
4 pitaleipää
Valkosipulikastiketta
Kebab-kastiketta
Vihreitä pepperoneja etikkaliemessä
Valmistus
Kuumenna Hätälän Lohilastuja pannulla pienessä määrässä rasvaa noin 3–5 minuuttia, välillä käännellen. Suikaloi sipuli ja kuullota se Lohilastujen kanssa.
Halutessasi voit myös jättää sipulin raa’aksi tai marinoida sipulit etukäteen niin sanotussa 1-2-3-liemessä: Tee seos, jossa on 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Kiehauta ja mausta suolalla. Peitä sipulisuikaleet jäähtyneellä liemellä ja anna maustua vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Voit myös maustaa lientä esimerkiksi laakerinlehdillä, pippureilla ja tähtianiksella.
Viipaloi tomaatit. Lämmitä pitaleivät paahtimessa, mikrossa tai parilalla pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa leivät auki taskuiksi.
Täytä pitaleivät Lohilastuilla, sipulilla, tomaatilla ja salaatilla. Mausta valkosipuli- ja kebabkastikkeella. Lisää pepperonit annokseen ja nauti!
Tiesitkö
Katso myös muut reseptimme Lohilastuille: Lohilastu kebabrulla, Lohilastu kebabkastike, ja Lohilastu täytepatonki.