Lohilastu kebabkastike
Ainekset
2 pkt Hätälän Lohilastuja
400 g tomaattimurskaa
1 pieni hienonnettu keltasipuli
1 valkosipulin kynsi murskattuna
3 rkl rypsiöljyä
2 tl jauhettua korianteria
2 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl curryjauhetta
Valmistus
Kuullota sipulia ja valkosipulia rypsiöljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Mausta korianterilla, juustokuminalla ja currylla. Kuullota vielä minuutti ja lisää sitten tomaattimurska. Hauduta 30 minuuttia.
Paista Hätälän Lohilastut öljyssä rapeiksi ja lisää ne kastikkeeseen. Kiehauta.
Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa, sokeria ja jauhettua mustapippuria.
Tarjoa kebabkastike esim. keitetyn riisin, lohkoperunoiden tai keitetyn bulgurin kanssa. Lisukkeeksi sopii runsas salaatti ja jogurttipohjainen kastike.
Tiesitkö
Katso myös muut reseptimme Lohilastuille: Lohilastu pitakebab, Lohilastu kebabrulla, ja Lohilastu täytepatonki.
Tyhjentävää vastasta siihen, nautitaanko lohilastut vain kypsennettynä, ei ohjeissa ole.
Kertokaa ihmeessä miten niitä käytetään.
Hei, Lohilastuja kannattaa kuumentaa pannulla n. 4 minuuttia tai 250-asteisessa uunissa n. 5 minuuttia, jos haluat nauttia ne ihan sellaisenaan.