Lohikebabia kastikkeessa reseptikuva

Lohilastu kebabkastike

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Hätälän Lohilastussa yhdistyvät kalan terveellisyys ja lihakebabin mukava mausteisuus. Kokeile Lohilastuja erilaisissa kebab-annoksissa esimerkiksi riisin tai ranskalaisten kera, pitaleivässä tai kebabrullassa. Tässä reseptissä Lohilastuista ja tomaattimurskasta kokataan mehevä kastike, joka maustetaan makumaailmaan sopivasti valkosipulilla, currylla, juustokuminalla ja korianterilla. Kokeile kebab-kastikkeen reseptiä ja herkuttele kalalla!

Ainekset

2 pkt Hätälän Lohilastuja
400 g tomaattimurskaa
1 pieni hienonnettu keltasipuli
1 valkosipulin kynsi murskattuna
3 rkl rypsiöljyä
2 tl jauhettua korianteria
2 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl curryjauhetta

Valmistus

Kuullota sipulia ja valkosipulia rypsiöljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Mausta korianterilla, juustokuminalla ja currylla. Kuullota vielä minuutti ja lisää sitten tomaattimurska. Hauduta 30 minuuttia.

Paista Hätälän Lohilastut öljyssä rapeiksi ja lisää ne kastikkeeseen. Kiehauta.

Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa, sokeria ja jauhettua mustapippuria.

Tarjoa kebabkastike esim. keitetyn riisin, lohkoperunoiden tai keitetyn bulgurin kanssa. Lisukkeeksi sopii runsas salaatti ja jogurttipohjainen kastike.

Tiesitkö

Katso myös muut reseptimme Lohilastuille: Lohilastu pitakebab, Lohilastu kebabrulla, ja Lohilastu täytepatonki.

Kommentit

  1. Juhani Liukku
    28.02.2023 klo 19:08

    Tyhjentävää vastasta siihen, nautitaanko lohilastut vain kypsennettynä, ei ohjeissa ole.
    Kertokaa ihmeessä miten niitä käytetään.

    • Hätälä
      01.03.2023 klo 08:37

      Hei, Lohilastuja kannattaa kuumentaa pannulla n. 4 minuuttia tai 250-asteisessa uunissa n. 5 minuuttia, jos haluat nauttia ne ihan sellaisenaan.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *