Lohipyörykkä kurpitsa­kastikkeella

Ainekset

250 g Hätälän lohipyöryköitä
40 g purjoa viipaleina
2 rkl säilykekurpitsaa minikuutioina
1 dl vettä
0,5 dl ruokakermaa
1 tl tomaattipyreetä
1 tl Maizena vaaleaa suurustettta
1/2 kpl kalaliemikuutiota
1/2 tl sitruunapippuria

Valmistus

Kuullota purjoviipaleet öljyssä ja lisää tomaattipyre sekä kurpitsakuutiot. Lisää vesi ja ruokakerma. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Anna kiehua 5 minuuttia. Valmista suuruste sekoittamalla maizena tilkkaan vettä ja lisää suuruste kastikkeeseen. Anna kiehahtaa. Kuumenna lopuksi lohipyörykät kastikkeessa. Lisäkkeeksi sopii tillillä maustettu perunasose tai sitruunalla maustettu riisi ja vihannessalaatti.