Made-kasviswokki

Värikäs made-kasviswokki saa makuunsa säväyksen chilistä ja tilkasta sherryä. Nauti sydäntalven perinteikkäästä kauden kalasta maistuvan modernilla tavalla!

Ainekset

500 g Hätälän madetta ruodottomana fileenä
3 rkl (tai maun mukaan) Sambal Oelek -tahnaa
2 rkl chilikastiketta
2 rkl kuivaa sherryä (tai valkoviiniä)
1 tl sokeria
1 valkosipulin kynsi (tai maun mukaan) murskattuna
1 tl (tai maun mukaan) raastettua inkivääriä
2 tl Maizenaa
400 g wokkivihanneksia (esim. porkkanaa, sipulia, purjoa, parsaa, kesäkurpitsaa)
suolaa ja jauhettua mustapippuria
Rypsiöljyä paistamiseen
Viipaloitua kevätsipulia ja tuoreita yrttejä makusi mukaan

Valmistus

1. Leikkaa kala noin 3 cm x 3 cm paloiksi. Sekoita soija- ja chilikastike, viini, sokeri, ½ tl suolaa ja mustapippuri. Lisää kalapalat seokseen ja marinoi 30 minuuttia jääkaapissa. Lisää Maizena marinadiin ja sekoita.

2. Kuumenna wokkipannu erittäin kuumaksi, lisää hieman öljyä ja paista kasviksia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Ota kasvikset syrjään ja pyyhkäise pannu puhtaaksi talouspaperilla.

3. Lisää kuumaan pannuun hieman öljyä ja lisää kalat liemineen pannuun. Paista, kunnes kala on lähes kypsää. Lisää kasvikset ja kypsennä loppuun. Sekoita wokkia varoen, etteivät kalapalat hajoa. Jos seos on liian kuivaa, lisää hieman vettä tai kalalientä.

4. Tarkista maku. Lisää yrtit ja siirrä tarjoiluastiaan. Tarjoa lisukkeena esim. keitettyä riisiä.