Uunilohi pestolla ja kasviksilla
Ainekset
n. 800 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä
suolaa maun mukaan
200 g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
½–1 pieni purjosipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
2–3 rkl oliiviöljyä
2 dl kuohukermaa
100–150 g tomaatti-paprikapestoa tai muuta punaista tai vihreää pestoa
tuoretta basilikaa maun mukaan
Pinnalle:
parmesaanijuustoa lastuina
tuoretta basilikaa
Valmistus
Laita lohifilee leikkuulaudalle. Ota fileointiveitsellä nahka pois ja leikkaa kala sopiviksi suupaloiksi. Laita palat reunalliseen uunivuokaan. Ripottele pinnalle hieman suolaa.
Käsittele kasvikset. Puolita miniluumu- tai kirsikkatomaatit halutessasi. Halkaise purjosipuli ja huuhtele lehtien välit. Leikkaa purjosipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Puolita paprika, poista siemenet ja leikkaa paprika sopiviksi suupaloiksi.
Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paista kasviksia hetki käännellen. Lisää joukkoon kuohukerma ja tomaatti-paprikapesto. Kiehauta.
Laita seos uunivuokaan kalapalojen päälle. Lisää joukkoon tuoretta basilikaa maun mukaan. Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 20–30 minuuttia. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoa lastuina ja koristele annos tuoreella basilikalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Tuntuu erittäin herkulliselta 🤗
Herkullista varmaan!