Uusi Uunilohi punaisella pestolla reseptikuva

Uunilohi pestolla ja kasviksilla

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (20)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Uunilohi on arjen luottoruoka ja koko perheen suosikki. Mausteita, kasviksia ja lisukkeita vaihtelemalla uunilohesta saa vaikka joka kerta erilaisen kalaruuan. Tässä reseptissä uunilohi maustetaan pestolla, ja maukas arkiruoka kalasta kypsyy kätevästi uunissa puolessa tunnissa. Helpon ja herkullisen uunilohireseptin suunnitteli Hätälälle Hellapoliisi.

Ainekset

n. 800 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä
suolaa maun mukaan
200 g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
½–1 pieni purjosipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
2–3 rkl oliiviöljyä
2 dl kuohukermaa
100–150 g tomaatti-paprikapestoa tai muuta punaista tai vihreää pestoa
tuoretta basilikaa maun mukaan
Pinnalle:
parmesaanijuustoa lastuina
tuoretta basilikaa

Valmistus

Laita lohifilee leikkuulaudalle. Ota fileointiveitsellä nahka pois ja leikkaa kala sopiviksi suupaloiksi. Laita palat reunalliseen uunivuokaan. Ripottele pinnalle hieman suolaa.

Käsittele kasvikset. Puolita miniluumu- tai kirsikkatomaatit halutessasi. Halkaise purjosipuli ja huuhtele lehtien välit. Leikkaa purjosipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Puolita paprika, poista siemenet ja leikkaa paprika sopiviksi suupaloiksi.

Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paista kasviksia hetki käännellen. Lisää joukkoon kuohukerma ja tomaatti-paprikapesto. Kiehauta.

Laita seos uunivuokaan kalapalojen päälle. Lisää joukkoon tuoretta basilikaa maun mukaan. Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 20–30 minuuttia. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoa lastuina ja koristele annos tuoreella basilikalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Kommentit

  1. Kaija Kivelä
    11.09.2021 klo 20:04

    Tuntuu erittäin herkulliselta 🤗

  2. Arja Niskala
    03.01.2022 klo 08:32

    Herkullista varmaan!

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *