Maukas kalaliemi

Vähennä ruokahävikkiä – hyödynnä koko kala! Kotitekoinen kalaliemi on helppo ja nopea valmistaa, ja se antaa herkullista makua kalakeittoihin, pataruokiin ja kastikkeisiin. Voit myös pakastaa liemen ja käyttää myöhemmin.

Ainekset

1,5 l vettä
1 kokonaisen lohen fileerausperkeet
10 g voita
1 kpl sipulia
20 cm purjosipulia
2 kpl porkkanaa
5 kpl maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl karkeaa merisuolaa
1 ruukku persiljaa
1 ruukku tilliä

Valmistus

1. Poista lohesta kidukset, huuhtele perkeet viileän veden alla ja nosta kattilaan. Paloittele pestyt porkkanat.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise ja pese purjosipuli. Leikkaa viipaleiksi. Kuullota sipulit voissa pannulla.
3. Laita kaikki raaka-aineet kattilaan ja kiehauta seos. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.
4. Kuori välillä vaahtoa pinnalta pois. Siivilöi liemi kahdesti ja käytä haluamallasi tavalla.