Helppo lohipasta
Ainekset
240 g Hätälän Lohisuikale Orginal
1 rkl oliiviöljyä
200 g kesäkurpitsaa
2 valkosipulin kynttä
100 g kypsiä herneitä
1 rkl sitruunan mehua
2 dl ruokakermaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 rkl hienonnettua minttua
Lisäksi:
250 g täysjyväpastaa (valmistus pakkauksen ohjeiden mukaan)
Valmistus
Viipaloi kesäkurpitsa pituussuuntaan ja leikkaa sen jälkeen ohuiksi tikuiksi. Hienonna kuorittu valkosipuli.
Kuumenna pannu. Lisää öljy, valkosipuli, sitruunan mehu, kesäkurpitsat ja herneet. Kääntele seosta muutaman kerran, kunnes kesäkurpitsa pehmenee.
Lisää joukkoon lohisuikaleet ja anna kypsyä. Kaada lopuksi kerma, mausteet ja sekoita. Yhdistä keitetty pasta ja kastike. Ripottele päälle hienonnettu minttu ja tarjoile.
Tiesitkö
Jos haluat reilummin kastiketta, lisää enemmän sitruunan mehua, kermaa sekä mausteita.