Siikafilee vanilja-parmesaanikastikkeella

Tässä kastikkeessa vanilja, vermutti, parmesaani ja kalaliemi muodostavat aivan lyömättömän yhdistelmän vaalealle kalalle, kuten siika, kuha ja ahven. Vanilja sopii hyvin myös äyriäisille.

Ainekset

800 g/4 kpl Hätälän siikafileetä

2 rkl rypsiöljyä

½ kpl sipulia

2 kynttä valkosipulia

½ kpl vaniljatankoa

2 kpl laakerinlehteä

8 kpl kokonaista mustapippuria

1,5 dl vahvaa kalalientä

1,5 dl kuivaa vermuttia (suositus: Noilly Prat)

2,0 dl kuohukermaa

35 g parmesaaniraastetta

2 tl voita

Valmistus

Kuullota öljyssä karkeasti pilkottu sipuli, valkosipuli ja halkaistu vaniljatanko, josta on siemenet kaavittu kattilaan. Lisää joukkoon vermutti, kalaliemi, (jos et ole saanut kalalientä, voit käyttää yhden kalaliemikuution ja 1,5 dl vettä) sekä muut aineet, laakerinlehti, pippurit ja parmesaaniraaste. Keitä kasaan noin 10 minuuttia, varo alussa ettei kastike kuohu yli kattilan. Kun kastike on riittävän paksu, siivilöi makuaineet pois, joskin vaniljan mustat hiukkaset saavat mennä läpi. Paista paloiteltu siikafilee kirkastetussa voissa kypsäksi. Kastikkeeseen saat hetkeksi kauniin vaahtomaisen rakenteen, kun sekoitat kastiketta sauvasekoittimella. Lisää voinokareet kastikkeeseen ennen soseutusta Lisukkeeksi sopii esimerkiksi keitetyt tilliperunat tai pinaatti-perunasose.