Siikafilee vanilja-parmesaanikastikkeella

Tässä kastikkeessa vanilja, vermutti, Parmesan ja kalaliemi muodostavat aivan lyömättömän yhdistelmän vaalealle kalalle, kuten siika, kuha ja ahven. Vanilja sopii hyvin myös äyriäisille

Ainekset

800g/4 kpl Hätälän siikafileetä

2 rkl rypsiöljyä

½ kpl Sipulia

2 kynttä Valkosipulia

½ kpl Vaniljatankoa

2 kpl Laakerinlehteä

8 kpl Kokonaista mustapippuria

1,5 dl Vahvaa kalalientä

1,5 dl Kuivaa vermuttia (suositus: Noilly Prat)

2,0 dl Kuohukermaa

35 g Parmesan raastetta

2 tl voita

Valmistus

Kuullota öljyssä karkeasti pilkottu sipuli, valkosipuli ja halkaistu vaniljatanko, josta on siemenet kaavittu kattilaan. Lisää joukkoon vermutti, kalaliemi, (jos et ole saanut kalalientä, voit käyttää yhden kalaliemikuution ja 1,5 dl vettä) sekä muut aineet, laakerinlehti, pippurit ja parmesanraaste. Keitä kasaan noin 10 minuuttia, varo alussa ettei kastike kuohu yli kattilan. Kun kastike on riittävän paksu, siivilöi makuaineet pois, joskin vaniljan mustat hiukkaset saavat mennä läpi. Paista paloiteltu siikafilee kirkastetussa voissa kypsäksi. Kastikkeeseen saat hetkeksi kauniin vaahtomaisen rakenteen kun sekoitat kastiketta sauvasekoittimella. Lisää voi nokareet kastikkeeseen ennen soseutusta Lisäkkeeksi sopii esimerkiksi keitetyt tilliperunat tai pinaatti-perunasose.