Suolasilakka
Hätälän merisuolalla säilötty, perattu silakka sopii vaikka pieneen suolaisen nälkään ruisleivän päällä. Suolasilakka maistuu hyvältä myös keitetyn perunan kera. Tai valmista uunissa perinteinen silakkalaatikko vaivattomasti valmiista suolasilakoista ja perunoista. Liota silakoita ennen syömistä kylmässä vedessä n. 30 minuuttia, jotta liika suola irtoaa kalasta.
Hätälän perinteinen suolasilakka on valmistettu Oulussa suomalaisten kalastajien vastuullisesti pyytämästä kotimaisesta silakasta. Hätälän kalaherkkuja on saatavilla hyvinvarustelluista ruokakaupoista kaikkialla Suomessa, tai kysy kauppiaaltasi.
Ainesosat
PERATTU SILAKKA (Clupea harengus membras), merisuola, vesi.
Ravintosisältö per 100g
- Energia 548 kJ / 131 kcal
- Rasva 5,7 g
- josta tyydyttynyttä 1,4 g
- Hiilihydraatit 0,0 g
- josta sokereita 0,0 g
- Proteiini 15,5 g
- Suola 7,0 g