Joulusiika

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Kokonainen siika kuuluu suomalaiseen jouluun. Kotimainen, lempeän makuinen vaalea Hätälän siika saa tässä reseptissä potkua klementiineistä sekä itse tehdystä maustekastikkeesta – ja lopputuloksena syntyy todellinen joulupöydän herkku! Reseptin on Hätälälle laatinut Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas.

Ainekset

noin 1,2 kg Hätälän siikaa
2 tl hienoa merisuolaa

Jouluinen maustekastike

3 (hedelmien lukumäärä) klementiinin mehu
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä
2 rkl ruokosokeria
1 tl tulista chilikastiketta
1 kanelitanko
1 tähtianis

Täytteeksi

2 klementiiniä viipaleina

Valmistus

Huuhtele siika viileän veden alla ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa nahkaan kylkiviiltoja. Mausta kala kauttaaltaan suolalla. Siirrä siika uunivuokaan.

Valmista maustekastike. Purista klementiinin mehu. Kuori ja raasta inkivääri sekä valkosipulit. Mittaa kastikkeen raaka-aineet kattilaan. Kiehauta seos ja hauduta keskilämmöllä noin 8 minuuttia, välillä sekoittaen. Poista kaneli ja tähtianis.

Viipaloi pestyt klementiinit ja laita ne kalan sisään. Sivele maustekastike kalan päälle.

Kypsennä siika uunin keskitasolla 175 °C asteessa noin 30 minuuttia.

Koristele esimerkiksi yrteillä, klementiineillä tai pähkinöillä ja tarjoile.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *