Tapas-muikut
Ainekset
500 g Hätälän perattuja muikkuja, pieniä
1 tl suolaa
1 dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä
½ tl chilirouhetta (tai maun mukaan)
½ –1 tl paprikajauhetta
2 valkosipulinkynttä (tai maun mukaan)
ruohosipulia hienonnettuna
Lisäksi:
sitruunalohkoja
(hapanjuuri)leipää
Valmistus
Mausta muikut suolalla ja anna suolautua parikymmentä minuuttia. Lado peratut muikut öljyttyyn uunivuokaan.
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ohuelti. Mittaa öljy pieneen kattilaan, lisää mausteet ja valkosipuliviipaleet. Kuumenna kiehuvaksi. Kaada öljy muikkujen päälle.
Kypsennä muikkuja 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Anna jäähtyä haaleaksi, ripottele pinnalle silputtua ruohosipulia ja tarjoa muikut sitruunalohkojen ja paahdetun leivän kanssa. Vinkki: halutessasi voit hieroa paahdetun leivän pintaan ensin hieman valkosipulia ja tomaatinlihaa.