Ahvenkeitto
Ainekset
n. 300 g Hätälän Ahvenfileetä
1 rkl voita
½ kpl sipulia
½ l kalalientä
250 g perunaa (kiinteä)
1 kpl porkkanaa
10 kpl kokonaista pippuria
1 kpl laakerinlehteä
2 dl kermaa
Tilliä koristeeksi
Valmistus
Sulata voi kattilassa ja kuullota pilkottu sipuli. Lisää kalaliemi ja paloitellut perunat ja porkkanat, laakerinlehti ja pippurit. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä ja lisää kuutioidut ahvenpalaset tai jos fileet ovat pieniä, niin ne voi kääriä rullalle ja lisätä keittoon sellaisenaan.
Älä keitä enää, vaan anna kalan kypsyä kuumassa liemessä ja lisää lopuksi kerma.
Herkuttelijat vielä voivat täydentää makua nokareella voita. Koristele tillillä.
Kermana käytän mielelläni oikeaa, aitoa kermaa, näin saan tuotteisiin aidon maun. Tarjoile tuoreen ruisleivän kera.
Hyvä…