Ahvenkeitto uusi reseptikuva

Ahvenkeitto

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (30)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Ahven on Suomen yleisin kalalaji ja se on hyvin maukas. Ahvenkeiton ja kaikkien kalakeittojen salaisuus on itse tehdyssä kalaliemessä. Kalalientä voi tehdä isomman erän kerralla ja pakastaa tulevia kalakeittoja varten. Kokeile herkullista ahvenreseptiä!

Ainekset

n. 300 g Hätälän Ahvenfileetä

1 rkl voita

½ kpl sipulia

½ l kalalientä

250 g perunaa (kiinteä)

1 kpl porkkanaa

10 kpl kokonaista pippuria

1 kpl laakerinlehteä

2 dl kermaa

Tilliä koristeeksi

Valmistus

Sulata voi kattilassa ja kuullota pilkottu sipuli. Lisää kalaliemi ja paloitellut perunat ja porkkanat, laakerinlehti ja pippurit. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä ja lisää kuutioidut ahvenpalaset tai jos fileet ovat pieniä, niin ne voi kääriä rullalle ja lisätä keittoon sellaisenaan.

Älä keitä enää, vaan anna kalan kypsyä kuumassa liemessä ja lisää lopuksi kerma.

Herkuttelijat vielä voivat täydentää makua nokareella voita. Koristele tillillä.

Kermana käytän mielelläni oikeaa, aitoa kermaa, näin saan tuotteisiin aidon maun. Tarjoile tuoreen ruisleivän kera.

Kommentit

  1. Valter Sievers
    30.01.2022 klo 14:54

    Hyvä…

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *