Herkullinen ja nopea siikaceviche | Kalareseptit | Hätälä

Siikaceviche

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Tässä nopeatekoisessa reseptissä kotimainen siika marinoidaan ja kypsytetään suoraan lautaselle ja koristellaan graanaattiomenalla. Ceviche onnistuu myös kotimaisesta kuhasta. Alunperin eteläamerikkalainen ceviche on kevyt ja näyttävä kalaherkku joulupöytään tai illallistarjoiluihin. Katso herkullinen siikaresepti ja kokeile!

Ainekset

200 g Hätälän Siikafileetä tai Kuhafileetä

0,25 dl oliiviöljyä

½ dl limen mehua

Suolaa ja pippuria maustamiseen

1 rkl ruokosokeria

1kpl granaattiomenaa

Lehtisalaatteja ja yrttejä

Sormisuolaa viimeistelyyn

Valmistus

Leikkaa siikafileestä ohuita siivuja ja asettele ne ympyrän muotoon lautaselle. Sekoita marinadi ainekset, oliiviöljy, limemehu ja ruokosokeri keskenään. Levitä reilusti marinadia siikasiivuille leivontapensselillä. Anna maustua viidestä kymmeneen minuuttia. Sekoita sillä aikaa salaattiainekset keskenään. Revi salaatit ja yrtit kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla sekä oliiviöljyllä. Sekoita salaatti ja laita lautaselle. Koristele annos granaattiomenan siemenillä ja viimeistele maku sormisuolalla ja mustapippurilla.

Tiesitkö

Muutama vuosi sitten ceviche oli otsikoitu paikalliseen lehteen muotitietoisen valintana illalliselle. Alkuperäinen, eteläamerikkalainen ceviche tehdään ns. pitkään liemeen, jossa kokonaiset äyriäiset ja isotkin kalapalat kypsyvät liemessä useita tunteja.

Sormisuola on aivan loistava maun viimeistelijä, varsinkin kaloille, mutta myös mm. kasviksille. Nykyjään sormisuolaa on saatavilla myös maustettuna mm. sitruunalla ja yrteillä. Savustetun sormisuolan käytössä on syytä olla varovainen, siinä kun on yhdistetty kaksi makua, suola ja savu, niin maustaminen menee helposti ”yli”.

Limemehun voi korvata kotimaisella raaka-aineella, tyrnimehulla. Tyrnimehun hapokkuus vastaa suunnilleen limemehua, joten reseptin toimivuus on vastaavanlainen. Lisäksi tyrni antaa mukavasti väriä annokseen kun koristeena käyttää kokonaisia tyrnimarjoja granaattiomenan sijaan.

Kommentit

  1. Pekka Eskonen
    28.11.2024 klo 18:38

    Mielenkintoinen kokeiltav

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *