Lohi-tomaattikastike
Ainekset
400 g Hätälän hunajamarinoituja lohisuikaleita
rypsiöljyä
50 g hienonnettua sipulia
50 g porkkanaa pieninä kuutioina
50 g palsternakkaa pieninä kuutioina
3 rkl tomaattipyreetä
50 g kesäkurpitsaa pieninä kuutioina
suolaa, jauhettua mustapippuria
ripaus sokeria
3 dl tomaattimurskaa
tuoretta basilikaa
Parmesania tai muuta juustoa raastettuna
Valmistus
Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää sipulit ja paista, kunnes niihin tulee hieman väriä. Lisää porkkana ja palsternakka. Paista, kunnes juurekset pehmenevät.
Lisää pyree, kesäkurpitsat ja lohisuikaleet. Sekoita varovasti. Lisää tomaattimurska pannuun, kiehauta ja hauduta kunnes suikaleet ovat kypsiä. Tarkista maku. Halutessasi voit ohentaa kastiketta kala- tai kasvisliemellä.
Tarjoa lisukkeena esim. kesäkurpitsalla ja porkkanalla höystettyä spagettia. Viimeistele annokset basilikalla ja juustoraasteella.
vähän hankalat pikkumäärät kasviksia, myydäänköhän kesäkurpitsaa edes 50g pakkauksissa..
Kiitos viestistäsi! Tässä reseptissä voi soveltaa eri kasvisten määriä ja käyttää vaikka muusta ruuanlaitosta ylijääneet kasvisten loput.