Fish and chips muikut
Ainekset
Fish:
500 g Hätälän perattuja muikkuja
2 dl pankojauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
40 g voisulaa
2 rkl rypsiöljyä
Chips:
700 g keitettyjä perunoita kuorineen
2 rkl rypsiöljyä
20 g voita
ripaus suolaa
1 rkl paprikajauhetta
Kastike:
200 g ranskankermaa
1 dl majoneesia
1/2 dl hienonnettua tilliä
1 rkl makeaa sinappia
ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistus
Nosta muikut kylmästä huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Suojaa uunipelti leivinpaperilla.
Hienonna tilli ja sekoita kastikkeen kaikki raaka-aineet keskenään. Nosta kastike hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään laakeassa astiassa. Yhdistä voisula ja öljy. Lisää muikut joukkoon ja pyöräytä rasva pintaan. Kierittele muikut yksitellen jauhoseoksessa ja nosta uunipellille. Kypsennä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes pinta on rapea.
Leikkaa perunat paloiksi tai lohkoiksi. Kuumenna pannu keskilämmölle. Lisää öljy ja sen jälkeen voi. Lisää perunat, kun voi on sulanut. Anna perunoiden saada paistopintaa, käännellen perunoita muutaman kerran. Kun perunat saavat kauttaaltaa kullanruskean värin, ripottele mausteet. Käännä perunat vielä kerran.
Tarjoile fish and chips kastikkeen, tuorekurkkuviipaleiden ja sitruunaviipaleiden kera.