Hätälä lohikierteet parsasalaatilla ja perunoilla eri kupeissa

Lohikierteet perunoiden ja parsan kera

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Hätälän lohifileestä syntyvät arkiruokien lisäksi monet juhlavat kalaherkut – kuten nämä näyttävät lohikierteet Suomen Bocuse d’Or 2023–2025 edustajan Ismo Sipeläisen tapaan. Kun kierteiden lisukkeeksi vielä valmistetaan keväisen raikas parsasalaatti sekä tillillä maustetut perunat, on tuloksena todellinen makunautinto. Resepti on toteutettu yhteistyössä Järvikylän kanssa, joka Hätälän tavoin kuuluu Suomen Bocuse d’Or -joukkuetta tukevaan kumppaniverkostoon.

Ainekset

1 kg Hätälän lohifileetä
150 g smetanaa
50 g kaprista
10 g Järvikylän tilliä hienonnettuna
Perunat:
1 kg pieniä perunoita pestynä
50 g voita
10 g Järvikylän tilliä hienonnettuna
Parsasalaatti:
1 puntti valkoista tai vihreää parsaa, kuorittuna
5 kpl kananmunia
50 g öljyä
suolaa
Kermaviilikastike:
200 g kermaviiliä
25 g Järvikylän tilliä hienonnettuna
yhden sitruunan mehu
5 g sitruunankuorta
3 g rouhittua mustapippuria
5 g suolaa

Valmistus

Valmista kermaviilikastike: sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään ja tarkista maku. Halutessasi voit hienontaa joukkoon myös tuoretta minttua tai korvata sitruunan limellä.
Valmista parsasalaatti: Kuori ja ryöppää parsat vahvasti suolatussa vedessä 1–2 minuuttia koosta riippuen. Nostele parsat kypsennyksen jälkeen jääveteen.

Keitä kananmunia 8 minuutin ajan. Leikkaa kypsät parsat kolmeen osaa. Mausta suolalla ja lisää öljy. Laita kulhoon parsat ja revi keitetyt kananmunat päälle. Vinkki: Voit hieman maustaa salaattia myös raastetulla appelsiinin tai sitruunan kuorella sekä hienonnetuilla yrteillä, kuten ruohosipulilla tai kirvelillä.

Poista lohifileestä nahka ja leikkaa filee pituussuunnassa noin sentin paksuiksi suikaleiksi. Mausta suikaleet kevyesti suolalla ja kierrä kerälle. Yhdistämällä erikokoisia viipaleita voit kasata haluamasi kokoisen annospalan. Rullista kannattaa tehdä keskenään samankokoisia, niin ne kypsyvät samanaikaisesti.

Levitä uunivuoan pohjalle smetana ja ripottele päälle hieman kapriksia sekä tilliä. Nostele lohirullat vuokaan. Voit halutessasi pirskotella rulliin hieman soijaa. Paahda rullia uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes lohi on saanut väriä ja kypsynyt kunnolla.

Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Paahda voi ruskeaksi ja sekoita perunoiden joukkoon hienonnetun tillin kanssa.

Aseta lohikierteet tarjolle perunoiden ja parsasalaatin kera, lisukkeena kermaviilikastiketta.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *