Lohen grillaus | Kalankäsittelyvinkit | Hätälä

Lohen grillaus

Oletko kokeillut valmistaa lohta grillissä? Lohen grillaaminen on helppoa. Lue Hätälän parhaat vinkit lohen grillaamiseen ja katso lohengrillausohje videolta!

Lohi ja kirjolohi ovat hyviä kaloja grillattavaksi niiden rasvaisuuden ansiosta. Lohi myös valmistuu nopeasti grillissä. Lohta voi grillata kokonaisena, fileenä tai grillivartaina.

Grillattu lohi maistuu hyvältä pelkästään merisuolallakin maustettuna, mutta voit myös maustaa lohen makusi mukaisella marinadilla ennen grillausta. Kokeile vaikka Hätälän Aasialaisen marinadin reseptiä, joka sopii grillatulle lohelle, kirjolohelle ja vaaleille kaloille. Kokonaisen lohen kannattaa antaa maustua marinadissa n. 2 tuntia ennen grillausta, lohifileelle riittää noin 1 tunti.

 

Tarvitset

Hätälän ruodotonta D-leikattua lohifileetä
Hienoa merisuolaa

lohen grillausohje

1. Leikkaa lohifilee n. 5 sentin paksuisiksi annospaloiksi.

2. Työnnä tukeva puinen grillitikku lohipalaan mahdollisimman läheltä nahkaa. Vinkki: Voit grillata myös reilumpia lohipaloja käyttämällä kahta grillitikkua. Muista aina liottaa grillitikkuja ennen käyttöä.

3. Ripottele lohipaloille hienoa merisuolaa. Voit lisätä grillauksen loppuvaiheessa muita mausteita oman maun mukaan.

4. Aseta lohivartaat kuumaan grilliin – nahkapuoli aina ensin grilliä vasten.

5. Kääntele vartaita välillä varovasti. Tikku helpottaa kalan kääntämistä grillissä.

6. Grillattu lohi on kypsää, kun sen pinta on muuttunut kauniin ruskeaksi.

 

Katso oHJEvideo

Hyväksy tilastointi- ja markkinointievästeet katsoaksesi videon. Muuta hyväksyntääsi

Takaisin kalankäsittelyyn