Ahvenfileitä ja kasviksia paketissa
Ainekset
500 g Hätälän ruodottomia ja nahattomia ahvenfileitä
2 porkkanaa
1 purjo (tai nippu kevätsipulia)
½ kesäkurpitsaa
4 pientä kypsää perunaa kuorittuna
tuoreita herkkusieniä tai siitakesieniä
suolaa, pippuria ja sitruuna
sitruunatimjamia
kalalientä tai valkoviiniä
voita
Valmistus
1. Leikkaa kasvikset haluamaasi ohueen muotoon. Mausta kevyesti suolalla ja sitruunankuoriraasteella.
2. Repäise leivinpaperista neljä neliönmuotoista palaa, taita ne kaksin kerroin ja leikkaa saksilla kulmat kaareviksi. Avaa paperi ja jaa kasvikset leivinpaperin keskiviivan alle.
3. Mausta kalafileet suolalla, pippurilla ja esim. sitruunatimjamilla. Nosta fileet kasvisten päälle. Valuta kalan päälle pari rkl kalalientä tai valkoviiniä ja lisää pieni viipale voita.
4. Taita leivinpaperi kaksin kerroin. Voitele reunat valkuaisella ja kiedo reunat tiivisti kiinni. Kypsymisen aikana muodostuvan höyryn on pysyttävä paketissa.
5. Kypsennä kalapaketit uunissa 225 asteessa, noin 10 minuuttia. Nosta kalanyytit sellaisenaan kuumille lautasille ja tarjoile.
Tiesitkö
Moniin ahvenresepteihin sopivat myös muut vaalealihaiset kotimaiset kalat, kuten kuha tai siika.