Kuhaa ja katkarapuja valkoviinikermakastikkeessa
Ainekset
400 g Hätälän kuhafileetä
150 g katkarapuja
Kastike:
60 g hienonnettua salottisipulia
60 g fenkolia ohuina suikaleina
60 g porkkanaa ohuina viipaleina
1–2 timjaminoksaa
1 pieni laakerinlehti
1 dl kuivaa valkoviiniä
3 dl kalalientä
2 dl kuohukermaa
1 tl Dijon-sinappia
30–50 g voita (kylmää, kuutioina)
suolaa, vastajauhettua pippuria
Tuoretta ruohosipulia
Valmistus
Laita sipulit, fenkoli, porkkana, timjami, laakerinlehti ja viini kattilaan. Keitä kokoon 1/3. Lisää liemi ja keitä kokoon. Lisää kerma sekä sinappi ja keitä kokoon, kunnes kastike sakenee. Poista timjami ja laakerinlehti. Vatkaa kylmä voi joukkoon. Mausta ja tarkista maku.
Kastikkeen valmistuessa poista kuhafileistä pystyruodot ja leikkaa fileet paloiksi. Voit maustaa palat aavistuksella suolaa.
Valuta sulatetut katkaravut hyvin ja nosta ne talouspaperin päälle, jotta sulanut neste imeytyy pois.
Kun kastike on valmis, lisää kuhafileen palat kastikkeeseen ja hauduta, kunnes kala on kypsää. Tarkkaile kypsymistä, ettei kala kypsy liikaa – muutama minuutti riittää. Lisää seuraavaksi katkaravut, joille riittää pelkkä lämmitys. Viimeistele ruoka hienonnetulla ruohosipulilla.
Tarjoile ruoka esimerkiksi perunamuhennoksen tai keitettyjen perunoiden kanssa. Lisäksi voit tarjoilla vielä sesongin kasviksia sekä salaattia.
Katso video
Tiesitkö
Useimmat kuhareseptit sopivat myös ahvenelle ja siialle.