Kuhaa ja katkarapuja valkoviinikermakastikkeessa

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Jos haluat herkutella huolella kotona kokaten, tämä resepti on juuri sinulle! Koko kalaruoka valmistuu kuitenkin kätevästi yhdessä kattilassa, sillä Hätälän kotimainen kuhafilee kypsennetään hienostuneenmakuisessa valkoviinikermakastikkeessa. Kastike viimeistellään katkaravuilla ja koko komeus tarjoillaan perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kera. Katso herkullinen resepti Hätälän kalastajien pyytämälle kotimaiselle kuhalle!

Ainekset

400 g Hätälän kuhafileetä
150 g katkarapuja
Kastike:
60 g hienonnettua salottisipulia
60 g fenkolia ohuina suikaleina
60 g porkkanaa ohuina viipaleina
1–2 timjaminoksaa
1 pieni laakerinlehti
1 dl kuivaa valkoviiniä
3 dl kalalientä
2 dl kuohukermaa
1 tl Dijon-sinappia
30–50 g voita (kylmää, kuutioina)
suolaa, vastajauhettua pippuria
Tuoretta ruohosipulia

Valmistus

Laita sipulit, fenkoli, porkkana, timjami, laakerinlehti ja viini kattilaan. Keitä kokoon 1/3. Lisää liemi ja keitä kokoon. Lisää kerma sekä sinappi ja keitä kokoon, kunnes kastike sakenee. Poista timjami ja laakerinlehti. Vatkaa kylmä voi joukkoon. Mausta ja tarkista maku.

Kastikkeen valmistuessa poista kuhafileistä pystyruodot ja leikkaa fileet paloiksi. Voit maustaa palat aavistuksella suolaa.

Valuta sulatetut katkaravut hyvin ja nosta ne talouspaperin päälle, jotta sulanut neste imeytyy pois.

Kun kastike on valmis, lisää kuhafileen palat kastikkeeseen ja hauduta, kunnes kala on kypsää. Tarkkaile kypsymistä, ettei kala kypsy liikaa – muutama minuutti riittää. Lisää seuraavaksi katkaravut, joille riittää pelkkä lämmitys. Viimeistele ruoka hienonnetulla ruohosipulilla.

Tarjoile ruoka esimerkiksi perunamuhennoksen tai keitettyjen perunoiden kanssa. Lisäksi voit tarjoilla vielä sesongin kasviksia sekä salaattia.

Tiesitkö

Useimmat kuhareseptit sopivat myös ahvenelle ja siialle.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *