Ahventa ja tomaatticoncasse
Ainekset
700 g Hätälän ahvenfileetä
200 g / 4 kpl tomaattia
1/2 sipulia
2 kynttä valkosipulia
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
Valmistus
Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi. Poista veden kuumentuessa tomaatista kanta, tee toiselle puolelle tomaattia ristiviilto. Laita 2 tomaattia kerrallaan kiehuvaan veteen ja kun kuori alkaa irrota, nosta tomaatit jääkylmään veteen jotta kypsyminen pysähtyy. Odota että vesi kiehuu uudelleen, ennen kuin lisäät seuraavat tomaatit.
Kuori tomaateista kuori pois, halkaise ja poista niistä siemenkota. Leikkaa tomaateista kuutiota ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli, valkosipuli ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kuivaa ahvenfileet talouspaperilla ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista ahvenfileet voissa. Voi halutessasi jauhottaa fileet ruis- tai vehnäjauholla.
Tiesitkö
Ahvenen lisäksi tomaatticoncasse -kastike sopii vallan mainiosti kuha- ja siikafileelle.