Graavilohi-mätipiirakka
Ainekset
Taikina
2½ dl leipäjauhosekoitusta, esim. sämpyläjauhoseosta
100 g voita
½ tl suolaa
1½-2 tl kylmää vettä
Täyte
100 g Hätälän graavilohisiivuja tai graavikirjolohisiivuja
100 g kirjolohen tai siian mätiä
2 dl kermaa
½ kpl sitruunan mehua
3 kpl kananmunaa
1 tl sinappia
Tilliä
Valkopippuria
Valmistus
Nypi huoneenlämpöinen voi jauhojen ja suolan joukkoon sekä lisää vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele pyöreään, halkaisijaltaan noin 25 cm vuokaan. Esipaista piirakkapohjaa noin 10 minuuttia 200 asteessa.
Pohjan paistuessa sekoita täyte, johon tulee mäti, kerma, sinappi, kananmunat ja sitruunamehu. Kun pohja on kypsynyt, kaada seos vuokaan ja levittele graavilohisiivut pinnalle. Paista edelleen noin 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
Anna jäähtyä ja leikkaa lohipiirakasta annospaloja. Tarjoile piirakka raikkaan vihreä salaatin kera, huoneenlämpöisenä tai hieman uunissa lämmitettynä.