Kesäiset graavisiikaleipäset juhlapöydässä | Hätälä

Graavisiikaleipäset

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Graavilohi on kaikille tuttu, mutta oletko herkutellut graavisiialla? Siika on helppo kala graavata itse kotona, ja graavisiika on hienostunut juhlapöydän herkku siinä missä graavilohikin. Tässä reseptissä graavisiikasiivut pyöräytetään kauniille rullille ja tarjoillaan alkupaloina ruis- tai mallasleivän päällä. Vaikka resepti on erittäin helppo, aikaa se vaatii: siikafileen graavaaminen kannattaa aloittaa juhlia edeltävänä päivänä. Kalan pitää olla viileässä ensin 8–10 tuntia ja siivutuksen jälkeen vielä pari tuntia. Katso resepti näyttäville ja herkullisille leipäsille ja kokeile! Video-ohjeen siian graavaukseen löydät reseptin alta.

Ainekset

Ruodoton siikafilee (isommasta, I–II kokoluokan siiasta)
2 tl hienoa merisuolaa
1 tl hienoa sokeria
10 kpl valkopippuria kevyesti murskattuna
Tuoretta tilliä
Ruisleipää tai mallasleipää
Voita, smetanaa tai crème fraîchea
Marinoitua punasipulia
Tilliä, salaatinlehtiä sekä retiisiä

Valmistus

Nosta siikafilee leivinpaperin päälle ja ripottele mausteet tasaisesti fileen päälle. Kääri filee paperiin ja nosta vuokaan. Siirrä jääkaappiin noin 8–10 tunniksi.

Pyyhi kalan pinta esim. veitsellä puhtaaksi. Leikkaa viistoon kauniita ohuita siivuja. Leikkaa siivujen päälle hieman tuoretta tilliä ja anna siivujen vetäytyä kylmässä vielä 2 tuntia.

Pyöräytä graavisiikasiivut rullalle. Levitä tai pursota leiville voi tai smetana. Asettele punasipuli ja siikarullat päälle. Koristele leipäset tillillä, salaatilla ja retiisiviipaleilla.

Katso video

Kommentit

  1. Anneli Mäenpää
    23.05.2023 klo 10:55

    Vesi herahti kielelle. Varmaan hyvää. kokeilen.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *