Graavisiikaleipäset
Ainekset
Ruodoton siikafilee (isommasta, I–II kokoluokan siiasta)
2 tl hienoa merisuolaa
1 tl hienoa sokeria
10 kpl valkopippuria kevyesti murskattuna
Tuoretta tilliä
Ruisleipää tai mallasleipää
Voita, smetanaa tai crème fraîchea
Marinoitua punasipulia
Tilliä, salaatinlehtiä sekä retiisiä
Valmistus
Nosta siikafilee leivinpaperin päälle ja ripottele mausteet tasaisesti fileen päälle. Kääri filee paperiin ja nosta vuokaan. Siirrä jääkaappiin noin 8–10 tunniksi.
Pyyhi kalan pinta esim. veitsellä puhtaaksi. Leikkaa viistoon kauniita ohuita siivuja. Leikkaa siivujen päälle hieman tuoretta tilliä ja anna siivujen vetäytyä kylmässä vielä 2 tuntia.
Pyöräytä graavisiikasiivut rullalle. Levitä tai pursota leiville voi tai smetana. Asettele punasipuli ja siikarullat päälle. Koristele leipäset tillillä, salaatilla ja retiisiviipaleilla.
Vesi herahti kielelle. Varmaan hyvää. kokeilen.