Grillipizza savulohiella reseptikuva

Grillipizza savulohella

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...

Grillipizza savulohella on rentoa kesäruokaa parhaimmillaan! Tässä grillipizzareseptissä pizza päällystetään lämminsavulohen lisäksi täyteläisellä feta-tuorejuustokastikkeella, tomaatilla, sipulilla ja rucolalla. Pizzataikina on helppo ja nopea tehdä itse, ja pizza kypsyy kuumassa grillissä rapeapohjaiseksi. Savulohitäytteisen grillipizzan reseptin on laatinut Hätälälle suosikkibloggaaja Peggy Thomas.

Ainekset

Täyte:
250 g Hätälän Savulohi fileepala
100 g kirsikkatomaatteja
1 pieni punasipuli
nippu rucolaa
Pizzataikina:
375 g pizzajauhoja
1 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
2½ dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
Feta-tuorejuustokastike:
150 g fetaa
150 g tuorejuustoa
1 rkl tuoretta basilikaa
1/2 sitruunan mehu
ripaus suolaa ja pippurisekoitusta myllystä

Valmistus

Valmista ensin pizzataikina: Sekoita jauho, kuivahiiva ja suola kulhossa. Lisää sekoittaen +42 °C -asteinen vesi ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa käsin noin 10 minuuttia. Peitä liinalla ja kohota noin 1/2 tuntia.

Valmista sitten kastike: Murustele feta hienoksi. Hienonna basilika. Purista sitruunan mehu.
Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.

Puolita tomaatit ja kuori ja viipaloi punasipuli.

Muotoile pizzataikinasta ohut pyöreä pizza. Asettele pizzakivi grilliin ja kuumenna grilli n. 300 asteeseen. Liu'uta pizzataikina pizzakivelle ja paista, kunnes pohja saa väriä. Käännä pizza lastalla ympäri.

Lusikoi feta-tuorejuustokastike pizzan päälle. Lisää savulohi, tomaatit ja punasipuli täytteeksi. Paista, kunnes reunat ovat rapeat. Nosta pizza grillistä. Viimeistele rucolalla ja nauti.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *