Grilliplatter
Ainekset
500 g Hätälän ahvenfileetä
500 g Hätälän siikafileetä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
nippu timjamia
rypsiöljyä
Mausteliemi:
1 tl kuorittua ja raastettua inkivääriä
1 kuorittu ja raastettu valkosipulinkynsi
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl soijakastiketta
1/2 lime
nippu korianteria
Grillatut kasvikset:
300 g varhaiskaalia
1 fenkoli
2 punasipulia
200 g pieniä parikoita
200 g kypsiä varhaisperunoita
1 sitruuna
1/2 dl rypsi-tai oliiviöljyä
Valmistus
Liota puisia varrastikkuja ahvenvartaita varten vedessä noin 30 minuuttia ennen käyttöä. Voit laittaa ne likoamaan jo ennen kuin alat valmistelemaan muita aineksia.
Grillattuja vihanneksia varten leikkaa fenkoli reiluiksi viipaleiksi. Irroita kaalin kova kanta ja leikkaa pala neljään osaan. Leikkaa sipulit kahtia. Huuhtele paprikat. Ripottele kasvisten päälle öljyä. Leikkaa sitruuna viipaleiksi.
Aloita aasialaishenkisten ahvenvartaiden valmistaminen mausteliemestä. Raasta kuorittu inkivääri ja valkosipuli. Purista lime. Sekoita mausteaineet keskenään ja mausteliemi on valmis.
Siikafileiden grillaamista varten lado siikafileet leivinpaperin päälle ja taputtele tarvittaessa talouspaperilla fileiden pinta kuivaksi. Sivele kalojen päälle molemmin puolin rypsiöljyä sekä mausta suolalla ja mustapippurilla. Asettele fileet halsteriin nahkapuoli alaspäin. Lisää timjamia päälle ja nosta toinen siikafilee kanneksi ja sulje halsteri.
Pujottele sitten fileet varrastikkuihin ja sivele liemi fileiden pintaan kauttaaltaan.
Grillaa ensin kasvikset ja sitruunaa keskilämmöllä grillissä, kunnes saavat kauniin paistopinnan. Ripottele sormisuolaa kasvisten päälle. Grillaa seuraavaksi kalat.
Grillaa vartaat keskilämmöllä molemmin puolin muutaman minuutin verran. Ripottele päälle tuoretta korianteria.
Grillaa siikafileet kuumassa grillissä molemmin puolin muutaman minuutin, kunnes kala on kypsää.
Grillattuasi kalat, asettele ne kasvisten kanssa tarjoiluastiaan.
Tiesitkö
Jos kaipaat platterille kastikkeita kaveriksi, kokeile esim. paholaisen hilloa tai kylmiä vaaleita kastikkeita.