Uunimade yrtti-voikastikkeessa | Reseptit | Hätälä

Uunimade yrtti-voikastikkeessa

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Talvinen kauden kala made on vaalealihainen ja aromikas ruokakala. Tämä maderuoka valmistuu helposti uunissa valmiiksi nyljetystä mateesta. Made saa väriä ja makeutta veriappelsiineista, ja parmesaani tekee kalan pinnasta maistuvan rapean. Kokeile ruokabloggaaja Peggy Thomasin Hätälälle laatimaa herkullista madereseptiä!

Ainekset

1 kokonainen Hätälän made nyljettynä
2 rkl parmesaania raastettuna
1 veriappelsiini
nippu lehtipersiljaa/ruohosipulia
Yrtti-voikastike:
2 rkl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
2 rkl hienonnettua tuoretta ruohosipulia
100 g voita
1 tl raastettua veriappelsiinin kuorta
1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Valmistus

Valmista ensin yrtti-voikastike: Hienonna yrtit. Kuori ja murskaa valkosipuli. Huuhtele ja kuivaa appelsiini ja raasta kuori. Sulata voi kattilassa. Lisää yrtit, kuoriraaste, valkosipuli ja mausteet joukkoon. Anna seoksen kuumentua hyvin sekoittaen.

Kuumenna uuni 175 °C asteeseen. Raasta parmesaani. Leikkaa huuhdeltu appelsiini ohuiksi viipaleiksi.

Laita käyttövalmis made uunivuokaan ja sivele yrtti-voikastike mateen pintaan.
Asettele appelsiininviipaleet mateen viereen. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Nosta vuoka uunista ja valele made vuoan pohjalla olevalla kastikkeella. Ripottele pinnalle parmesaania ja jatka kypsennystä noin 15 minuuttia.

Tarjoile esim. paahdettujen kasvisten ja perunoiden kera.

Katso video

Mateen nylkeminen on helppo juttu!

Tiesitkö

Mateen voi ostaa kaupan palvelutiskistä valmiiksi nyljettynä. Pyydä kuitenkin myös mateen mäti ja maksa mukaan. Maksasta syntyy esimerkiksi herkullinen mateenmaksatoast, ja mädillä voit herkutella vaikka blinien kera.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *