Mateenmaksa­toast

Ainekset

4 viipaletta leipää
lehtisalaattia
punasipulia
2 rkl ruokaöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
ripaus suolaa
2 tomaattia
voita
1 kalaliemikuutio
0,5 l vettä
2 laakerinlehtiä
mustapippuria kokonaisena
1 sipulia
200g Mateen maksaa

Valmistus

Viipaloi punasipuli ja marinoi punaviinietikan, sokerin, suolan ja öljyn kanssa. Valmista kalaliemi maustamalla vesi laakerinlehdellä, mustapippurilla, pilkotulla sipulilla ja kalaliemikuutiolla. Hauduta maksaa liemessä muutama minuutti ja jäähdytä. Jauhota viipaloitu maksa ja paista pannulla väri pintaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda leivät ja sivele pintaan kevyesti voita. Nosta leivän päälle lehtisalaatti, tomaattiviipaleet, marinoidut punasipulirenkaat ja maksaviipaleet.