Kreikkalainen madekeitto

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Kreikan maut ja kotimainen kala ne yhteen sopii! Tässä pirteän punaisessa keitossa Hätälän kalastajien pyytämä kotimainen made kohtaa Kreikan mausteisen tunnelman. Hapokas sitruuna, makeat tomaatit ja kuullotetut sipulit saavat kaverikseen mitä maukkaimman kalaliemen – ja lopputulos on vallan vastustamaton! Reseptin on Hätälälle laatinut Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas.

Ainekset

1 Hätälän nyljetty made (ilman sisälmyksiä ja kiduksia)
2 laakerinlehteä
1 tl kokonaisia maustepippureita
2 tl hienoa merisuolaa
1,2 l vettä
2 rkl oliiviöljyä
800 g perunoita
200 g porkkanaa
2 varsiselleriä
1 makea sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 prk/410 g kokonaisia kuorittuja tomaattilohkoja
1 pienen sitruunan mehu
1/2 tl mustapippuria myllystä
Nippu tilliä hienonnettuna
Tarjoiluun kreikkalaista jogurttia

Valmistus

Lisää kattilaan made, laakerinlehdet, maustepippurit, suola ja vesi. Kiehauta ja kuori pinnalle tullut vaahto pois. Keitä made kypsäksi keskilämmöllä.

Nosta made lautaselle ja siivilöi liemi. Kuori ja paloittele perunat sekä porkkanat. Viipaloi varsiselleri ja huuhtele kasvikset viileän veden alla. Kuori ja hienonna sipulit.

Lämmitä kattila ja lisää oliiviöljy ja sipulit. Sekoittele, kunnes sipulit kuullottuu ja pehmenee. Lisää joukkoon kaikki kasvikset, tomaatit ja kalaliemi. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Erottele mateen liha ruodoista. Lisää ruodoton made, sitruunan mehu, mustapippuri ja tilli keittoon.

Sekoita kevyesti ja tarjoile esim. kreikkalaisen jogurtin ja maalaisleivän kera.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *