Haukimurekepihvit tillikermakastikkeella
Ainekset
500 g Hätälän Haukifileetä
3–4 dl kermaa
2 kpl kananmunan keltuaista
suolaa ja pippuria maustamiseen
kirkastettua voita paistamiseen (kirkastettu voi)
Kastike:
2 rkl voita
1 kpl sipulia
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl kulutusmaitoa
1 dl kermaa
tillihaketta
suolaa ja pippuria maustamiseen
Valmistus
Paloittele haukifilee ja mausta se ripauksella suolaa. Anna tekeytyä jääkaapissa 30 minuuttia.
Soseuta kala ja keltuaiset blenderissä. Lisää kerma ohuena nauhana koneen pyöriessä. Mausta seos. Tee massasta koepala ja kypsennä se, maista.
Muotoile massasta pihvejä ja paista kirkastetussa voissa (paistaa voi myös tavallisella voinokareella). Väri otetaan keskikovalla lämmöllä ja loppukypsennys tapahtuu kannen alla miedolla lämmöllä.
Aloita kastikkeen tekeminen kuullottamalla pilkottu sipuli ja tilli voissa. Lisää jauhot. Sekoita joukkoon maito ja kerma ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja tillihakkeella.
5 dl kermaa???? Ei syntynyt taikinamassaa tuosta
Hei, kiitos kommentistasi! Muokkasimme reseptiä ja tarkensimme massan sekoitusohjetta.