Haukimurekepihvit tillikermakastikkeella
Ainekset
500 g Hätälän Haukifileetä
5 dl Kermaa
2 kpl Kananmunan keltuaista
Suolaa ja pippuria maustamiseen
Kirkastettua voita paistamiseen (kirkastettu voi)
2 rkl Voita
1 kpl Sipulia
1 rkl Vehnäjauhoja
1 dl Kulutusmaitoa
1dl Kermaa
Tillihaketta
Suolaa ja pippuria maustamiseen
Valmistus
Paloittele haukifilee ja soseuta kala, kananmuna, kerma ja mausteet tehosekoittimessa. Muotoile massasta pihvejä ja paista kirkastetussa voissa (paistaa voi myös tavallisella voi nokareella). Väri otetaan keskikovalla lämmöllä ja loppukypsennys tapahtuu kannen alla miedolla lämmöllä.
Aloita kastikkeen tekeminen kuullottamalla pilkottu sipuli ja tilli voissa. Lisää jauhot. Sekoita joukkoon maito ja kerma ja kuumenna kiehuvaksi kokoajan sekoittaen. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja tillihakkeella.