Haukimurekepihvit tillikermakastikkeella | Reseptit | Hätälä Oy

Haukimurekepihvit tillikermakastikkeella

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Haukimurekepihvi on arkiruoka, joka on helppo ja nopea valmistaa ja jota voi halutessaan virittää moneen makuun. Perinteisen tillikermakastikkeen lisäksi tillillä maustettu kermaviili toimii myös hyvin pihvien kera. Pihvien sijaan haukimureketaikinasta voi valmistaa makoisan murekkeen uunissa. Haukimurekemassaan voi lisätä makua antamaan kuivattua tomaattia, parsan nuppuja, kevätsipulia, porkkanaraastetta, pinaattia jne.

Ainekset

500 g Hätälän Haukifileetä
3–4 dl kermaa
2 kpl kananmunan keltuaista
suolaa ja pippuria maustamiseen
kirkastettua voita paistamiseen (kirkastettu voi)

Kastike:
2 rkl voita
1 kpl sipulia
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl kulutusmaitoa
1 dl kermaa
tillihaketta
suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistus

Paloittele haukifilee ja mausta se ripauksella suolaa. Anna tekeytyä jääkaapissa 30 minuuttia.

Soseuta kala ja keltuaiset blenderissä. Lisää kerma ohuena nauhana koneen pyöriessä. Mausta seos. Tee massasta koepala ja kypsennä se, maista.

Muotoile massasta pihvejä ja paista kirkastetussa voissa (paistaa voi myös tavallisella voinokareella). Väri otetaan keskikovalla lämmöllä ja loppukypsennys tapahtuu kannen alla miedolla lämmöllä.

Aloita kastikkeen tekeminen kuullottamalla pilkottu sipuli ja tilli voissa. Lisää jauhot. Sekoita joukkoon maito ja kerma ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja tillihakkeella.

Kommentit

  1. Harri
    19.04.2025 klo 17:52

    5 dl kermaa???? Ei syntynyt taikinamassaa tuosta

    • Hätälä
      23.04.2025 klo 08:07

      Hei, kiitos kommentistasi! Muokkasimme reseptiä ja tarkensimme massan sekoitusohjetta.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *