Haukipullat

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Kun haluat kotimaista luonnonkalaa arkiruokalistallesi, kokeile haukipullia. Valmistus on varsin helppoa, sillä kala käytetään tehosekoittimessa ruotoineen. Lopputuloksena syntyy lempeän makuiset kalapyörykät – Hätälän laadukkaasta haukifileestä, tietenkin. Inspiroidu reseptistä, jonka on ­Hätälälle laatinut Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas.

Ainekset

500 g Hätälän haukifileetä
1 makea sipuli
1 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
½ luomu­sitruunan raastettu kuori
½ dl hienonnettua tuoretta tilliä
20 g voita ja 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen

Valmistus

Paloittele haukifileet pienemmiksi paloiksi.

Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Huuhtele ja raasta sitruuna.

Lisää tehosekoittimeen kaikki raaka-aineet paitsi tilli ja aja tasaiseksi massaksi.

Pyörittele vedellä kostutetuin käsin massasta pieniä pyöryköitä.

Paista paistinpannulla keskilämmöllä voi-öljyseoksessa kypsiksi ja kauniin kullanruskeiksi.

Ripottele lopuksi hienonnettua tilliä haukipullien päälle ja asettele lautaselle.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *