Haukipullat
Kun haluat kotimaista luonnonkalaa arkiruokalistallesi, kokeile haukipullia. Valmistus on varsin helppoa, sillä kala käytetään tehosekoittimessa ruotoineen. Lopputuloksena syntyy lempeän makuiset kalapyörykät – Hätälän laadukkaasta haukifileestä, tietenkin. Inspiroidu reseptistä, jonka on Hätälälle laatinut Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas.
Ainekset
500 g Hätälän haukifileetä
1 makea sipuli
1 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
½ luomusitruunan raastettu kuori
½ dl hienonnettua tuoretta tilliä
20 g voita ja 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
Valmistus
Paloittele haukifileet pienemmiksi paloiksi.
Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Huuhtele ja raasta sitruuna.
Lisää tehosekoittimeen kaikki raaka-aineet paitsi tilli ja aja tasaiseksi massaksi.
Pyörittele vedellä kostutetuin käsin massasta pieniä pyöryköitä.
Paista paistinpannulla keskilämmöllä voi-öljyseoksessa kypsiksi ja kauniin kullanruskeiksi.
Ripottele lopuksi hienonnettua tilliä haukipullien päälle ja asettele lautaselle.
