Joulusiika
Ainekset
noin 1,2 kg Hätälän siikaa
2 tl hienoa merisuolaa
Jouluinen maustekastike
3 (hedelmien lukumäärä) klementiinin mehu
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä
2 rkl ruokosokeria
1 tl tulista chilikastiketta
1 kanelitanko
1 tähtianis
Täytteeksi
2 klementiiniä viipaleina
Valmistus
Huuhtele siika viileän veden alla ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa nahkaan kylkiviiltoja. Mausta kala kauttaaltaan suolalla. Siirrä siika uunivuokaan.
Valmista maustekastike. Purista klementiinin mehu. Kuori ja raasta inkivääri sekä valkosipulit. Mittaa kastikkeen raaka-aineet kattilaan. Kiehauta seos ja hauduta keskilämmöllä noin 8 minuuttia, välillä sekoittaen. Poista kaneli ja tähtianis.
Viipaloi pestyt klementiinit ja laita ne kalan sisään. Sivele maustekastike kalan päälle.
Kypsennä siika uunin keskitasolla 175 °C asteessa noin 30 minuuttia.
Koristele esimerkiksi yrteillä, klementiineillä tai pähkinöillä ja tarjoile.