Ginigraavattu lohi, reseptikuva, Hätälä

Ginigraavattu lohi

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Graavilohta kansainvälisen huippukokin tapaan! Graavattu lohi on juhlapöydän klassikko, jonka voi maustaa monin eri tavoin. Tässä reseptissä graavilohi saa makusäväyksen ginistä, limestä ja sitruunasta. Graavilohireseptin on laatinut Suomen Bocuse d'Or 2022–2023 edustaja Johan Kurkela. Resepti on toteutettu yhteistyössä Fredmanin ja Järvikylän kanssa, jotka Hätälän tavoin kuuluvat Suomen Bocuse d’Or -joukkuetta tukevaan kumppaniverkostoon.

Ainekset

n. 700 g Hätälän lohifileetä
1 kpl sitruuna
1 kpl lime
1 pnt Järvikylän tilliä
6 cl giniä
3 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl sokeria
Lisäksi Fredman Vahapaperia ja Fredman Foliota

Valmistus

Raasta sitruksien kuoret ja hienonna tilli. Viipaloi sitrukset veitsellä siivuiksi. Sekoita kuoriraaste, hienonnettu tilli, sokeri ja karkea merisuola keskenään.

Sivele gini lohifileen pintaan ja hiero sen jälkeen mausteseos käsin fileeseen. Asettele sitrusviipaleet fileen päälle.

Kääri filee tiukasti vahapaperiin ja folioon ja anna maustua kylmässä 24 tuntia.

Pyyhi maustuneen fileen pinta puhtaaksi ja kuivaksi. Siivuta ohuelti ja tarjoile.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *