Lohicarpaccio ateriakuva

Lohicarpaccio

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Carpaccio on monille italiaisen keittiön faneille tuttu etenkin naudanlihasta tehtynä, mutta kannattaa kokeilla myös tätä herkullista lohiversiota! Yksinkertainen mutta tyylikäs alkuruoka syntyy tuoreesta lohifileestä, joka maustetaan pirteällä sitrusmarinadilla. Kun ohuista lohisiivuista kootut annokset koristellaan mm. kapriksilla ja rucolalla, on makuelämyksen lisäksi tarjolla vielä silmänruokaakin. Katso resepti ja testaa lohicarpacciota!

Ainekset

Hätälän lohifileetä, mahdollisimman tuoretta
rucolaa
kapriksia
kalvottomia sitruslohkoja (esim. verigreippi)
marinoitua punasipulia

Sitrusmarinadi:
1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
½ dl sitruunamehua
½ dl lime-mehua
100 ml oliiviöljyä
50 ml omenaviinietikkaa
20 g sokeria
2 g suolaa

Valmistus

Voit tehdä marinadin valmiiksi jo edellisenä päivänä. Laita mehut kasariin ja keitä kokoon kolmasosa. Jäähdytä mehut, laita ne kulhoon ja vatkaa öljy sekä etikka sekaan. Mausta seos sokerilla ja suolalla. Säilytä kannellisessa astiassa kylmässä. Vinkki: marinadi säilyy hyvänä jääkaapissa viikon – kokeile myös salaatinkastikkeena!

Sekoita marinadi huolellisesti ennen annosten kokoamista. Penslaa marinadia laakeiden lautasten pohjalle. Jauha lautaselle hieman mustapippuria.

Leikkaa terävällä veitsellä lohesta ohuita siivuja vasten syyrakennetta ja asettele siivut lautasille marinadin päälle. Leikkaamista voi helpottaa, jos pidät kalaa hetken pakastimessa. Ripottele siivuille hieman suolaa ja penslaa ne marinadilla.

Koristele annokset sitruslohkoilla, marinoidulla sipulilla, kapriksilla ja rucolalla. Tarjoa lisäksi hyvää leipää.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *