Savukalaa mustajuuri­salaatilla

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Savustetun siian seurana maistuu mustajuurisalaatti ja puolukkavinegretti. Voit savustaa kalan myös itse. Tällä ohjeella savukala onnistuu siian lisäksi myös lohesta, kirjolohesta tai nieriästä.

Ainekset

500 g Hätälän siikafileetä tai kokonainen siika
suolaa
sokeria
savustuspurua
Mustajuurisalaatti:
300 g mustajuurta
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa
lehtipersiljaa
tilliä
Puolukka-vinegretti:
50 g puolukoita
1/2 dl öljyä
1 rkl sokeria
2 rkl punaviinietikkaa

Valmistus

Aloita valmistamalla siika. Sekoita puolesta desistä suolaa, neljännesdesistä sokerista ja puolesta litrasta vettä 10 % suolaliemi. Puolen kilon painoiselle kalalle riittää puoli litraa suolalientä. Jos haluat, voit laittaa veden kuumennus vaiheessa joukkoon muita makuaineita, kuten tähtianista, tilliä tms. Perkaa siika ja leikkaa fileiksi. Leikkaa siikafilee tasakokoisiksi annospaloiksi, jätä häntä pois. Laita kala kylmään liemeen kymmeneksi minuutiksi marinoitumaan. Nosta sen jälkeen siika ritilälle ja savusta niitä savustuspussissa tai -pöntössä noin viiden minuutin ajan. Tai valmista savukala jälkisuolaamalla, ohje täältä
Mustajuurisalaatti:
Kuori mustajuuri juoksevan veden alla. Leikkaa juuri viiden kuuden sentin, tasakokoisiksi paloiksi. Paksuimmat kohdat voi halkaista. Mustajuuri tummuu joutuessaan kosketuksiin ilman kanssa, joten tarvittaessa säilytä sitä kylmässä, sitruunalla maustetussa vedessä.
Ryöppää mustajuurta suolalla ja sitruunalla maustetussa vedessä pari kolme minuuttia. Jäähdytä juuri kylmässä vedessä heti ryöppäyksen jälkeen ja valuta kuivaksi. Sekoita mustajuuren kanssa oliiviöljyä, suolaa, pippuria, tilli-persilijahaketta sekä valkoviinietikka.
Puolukkavinegretti:
Puolukkavinegretti valmistetaan tehosekoittimessa. Laita ohjeessa annetut ainekset tehosekoittimeen, soseuta ja paseeraa.
Asettele marinoidut mustajuuripalat lautaselle riviin ja laita niiden päälle savustettu siianfilee. Koristele puolukkavinegretillä ja tuoreilla yrteillä.

Tiesitkö

Siian sijasta voit käyttää lohta, nieriää ja kirjolohta. Reseptin annoskuvan on kuvannut Merja Ruotsalainen.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *