Lohilehikäinen
Ainekset
2 palaa / 130 g Voitaikinaa
Hätälän kylmäsavulohisiivuja tai kylmäsavukirjolohisiivuja
3 kpl Kananmunaa
½ dl Kermaa
25 g Voita
Suolaa, pippuria ja sitruunan mehua maustamiseen
Seesaminsiemeniä koristeluun
Kananmunaa voiteluun
2 rkl Ruohosipulia
Valmistus
Leikkaa sulatetut voitaikinalevyt poikittain kahteen osaan. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista uunissa 225 asteessa 5–10 min. ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Valmista munakokkeli paistinpannulla kermasta ja kananmunasta. Lisää lopuksi voi ja pilkottu ruohosipuli.
Halkaise lehikäinen ja aseta väliin munakokkeli sekä kylmäsavulohiviipaleet. Nosta kansi päälle.
Tarjoile hieman paremmalla aamupalalla vaikka äitien- tai isänpäivä tai hääpäivänä, tai iltaruokana salaatin kera.
Tiesitkö
Munakokkelin sijasta lehikäisen väliin lohen seuraksi sopivat monet muutkin täytteet, kuten esimerkiksi parsa, tomaattisalaatti ja punasipuli.