Maukas kalaliemi
Ainekset
1,5 l vettä
1 kokonaisen lohen fileerausperkeet
10 g voita
1 kpl sipulia
20 cm purjosipulia
2 kpl porkkanaa
5 kpl maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl karkeaa merisuolaa
1 ruukku persiljaa
1 ruukku tilliä
Valmistus
1. Poista lohesta kidukset, huuhtele perkeet viileän veden alla ja nosta kattilaan. Paloittele pestyt porkkanat.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise ja pese purjosipuli. Leikkaa viipaleiksi. Kuullota sipulit voissa pannulla.
3. Laita kaikki raaka-aineet kattilaan ja kiehauta seos. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.
4. Kuori välillä vaahtoa pinnalta pois. Siivilöi liemi kahdesti ja käytä haluamallasi tavalla.
Liemiä kannattaa todella valmistaa itse. Erityisen hyvää lientä saa ja on helppo itse tehdä kala-, vihannes- ja kanaliemi. Tämä ohje on erinomainen.