Mausteiset joulusilakat
Ainekset
500 g Hätälän silakkafileitä
3 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 tl suolaa
Maustemarinadi:
2 1/2 dl vettä
1 dl omenasiiderietikkaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kokonaista maustepippuria
2 kokonaista neilikkaa
2 laakerinlehteä
1 kanelitanko
1 punasipuli
1 rkl granaattiomenan siemeniä
Valmistus
1. Sekoita vesi, etikka ja suola keskenään.
2. Lisää silakkafileet liemen joukkoon ja anna maustua noin 4 tuntia.
3. Valuta silakoista liemi hyvin pois siivilää apuna käyttäen.
4. Siirrä silakat puhtaaseen lasipurkkiin ja halutessasi kääri fileet rullalle.
5. Valmista maustemarinadi mittaamalla vesi, etikka ja kaikki mausteet kattilaan. Kiehauta seos nopeasti ja nosta sivuun jäähtymään.
6. Kuori ja viipaloi sipuli. Lisää silakoiden kanssa lasipurkkiin sipulit ja granaattiomenan siemenet.
7. Kaada maustemarinadi purkkiin ja sulje kannella. Nosta jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi.