Isoäidin silakkarulla, reseptikuva, Hätälä

Isoäidin silakkarullat

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Marinoidut silakat kuuluvat itseoikeutetusti joulun kalapöytään, mutta maistuvat toki muillakin aterioilla. Ihastuttavan perinteisen reseptin kotimaisille silakoille on laatinut Suomen Bocuse d'Or 2022–2023 edustaja Johan Kurkela. Resepti on toteutettu yhteistyössä Fredmanin ja Järvikylän kanssa, jotka Hätälän tavoin kuuluvat Suomen Bocuse d’Or -joukkuetta tukevaan kumppaniverkostoon. Katso resepti ja kokeile silakkarullia isoäidin tapaan!

Ainekset

500 g Hätälän silakkafileitä
3 kpl salottisipulia
1 rasia Järvikylän Kalamix
4 kpl maustepippuria
1 kpl laakerinlehti
2 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
2 tl suolaa

Valmistus

Huuhdo silakkafileet kylmän veden alla ja leikkaa saksilla selkäevä pois. Levitä silakkafileet leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin.

Hienonna salottisipuli ja Jävikylän Kalamix-yrtit veitsellä hienoksi ja ripottele fileiden päälle. Kääri fileet rullalle ja kiinnitä hammastikulla. Lado silakkarullat päällekkäin kannelliseen lasipurkkiin. Lisää purkkiin maustepippurit ja laakerinlehti.

Kiehauta kattilassa väkiviina, sokeri, vesi ja suola. Kaada kiehahtanut liemi purkkiin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sulje purkin kansi ja säilö jääkaappiin. Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden kera.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *