Muikkutacot airfryerissa reseptikuva

Muikkutacot airfryerissä

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Muikku on uusi musta – erinomainen aines trendiherkkuihinkin. Jos sinulla on airfryer, voit valmistaa siinä helposti myös terveelliset kalaruoat. Tässä kalareseptissä kotimaiset muikut paneroidaan ja kypsennetään airfryerissä herkullisen rapeiksi. Muikkutacot sopivat niin viikonlopun herkutteluun kuin arkipäivän piristäjäksi. Katso resepti myös videolta ja kokeile airfryer-muikkuja!

Ainekset

250 g Hätälän perattuja muikkuja
Suolaa
Tacomarinadia tai tacomaustetta
1 pkt pieniä maissi- tai vehnätortilloja
1–2 kpl kananmunaa
1–2 dl vehnäjauhoja
3 dl pankojauhoja
1 prk tacokastietta
1 prk crème fraîchea
Salaattia ja versoja
1–2 kpl limeä

Valmistus

Mausta muikut suolalla sekä tacomarinadilla tai tacomausteella. Anna maustua 30 minuuttia.

Ota sillä välin esiin kolme keittolautasta tai vastaavaa kulhoa. Laita yhteen kulhoon 1 dl vehnäjauhoja. Laita toiseen kulhoon 1–2 kpl kanamunia ja vatkaa ne kevyesti. Laita kolmanteen kulhoon noin 3 dl pankojauhoja.

Pese ja linkoa salaatit, leikkaa limet lohkoiksi ja ota kaikki tarvittavat ainekset ja tarjoiluastiat esille.

Pyöräytä muikut ensin vehnäjauhoissa ja sitten huolellisesti kauttaaltaan kananmunassa. Kuorruta lopuksi muikut kauttaaltaan pankojauhoissa. Jos sinulla on pienet atulat tai pihdit, niistä on apua tässä vaiheessa.

Nostele paneroidut muikut airfryerin pesään. Pirskottele paneroinnin pintaan aavistus rypsiöljyä. Käynnistä ohjelma: Kanankoipi 8–10 minuuttia. Huomioithan, että laitteissa voi olla merkki- ja kokokohtaisia eroja.

Kun muikut alkavat olla valmiita, paahda tortillat kuivalla pannulla molemmin puolin, nosta lautasille ja levitä pintaan hieman crème fraîchea. Lisää päälle salaattia ja tacokastiketta, muikkuja ja versoja. Mausta lopuksi muutamalla tipalla limen mehua ja nauti!

Katso video

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *